Mercedes spreekt opnieuw vertrouwen in Schumacher uit

Met zoveel overmacht als Michael Schumacher destijds in de rode Ferrari door het veld heen ging, met zoveel moeite gaat het vandaag de dag. De Duitser liet na afloop van de Turkse Grand Prix dan ook weten geen leuke middag te hebben gehad, waarop er direct weer geluiden gingen dat Schumacher nu echt een punt achter zijn carrière zal gaan zetten. Mercedes wil hier echter niets van weten en spreekt weer eens haar vertrouwen in de coureur uit.

Michael Schumacher kan tot dusver nog niet echt op een succesvolle comeback binnen de F1 terugkijken. Afgelopen seizoen moest hij toekijken hoe zijn teammaat Nico Rosberg vaak de snellere was, en hoewel het verschil tussen de twee nu kleiner lijkt te zijn, kent Schumacher nog niet veel geluk tijdens de races zelf. Zo was hij in Turkije meer de botskoning, dan de snelle man zoals velen hem kennen. Velen probeerden de Duitser te passeren, waarbij dit niet altijd zonder contact verliep. Al vroeg in de race kwam hij met de Rus Petrov in aanraking, waardoor hij een nieuwe voorvleugel moest laten monteren. Hierdoor was eigenlijk zijn kans op punten al direct een stuk kleiner geworden.

Ondertussen lijken steeds meer mensen te weten dat Schumacher aan het einde van dit seizoen zal gaan stoppen, om dan zijn comeback onsuccesvol af te sluiten. Herbert was een van de mensen die deze week eerder al zijn commentaar hierop gaf, lees hier. Norbert Haug wil hier echter niets van geloven en gelooft nog altijd in de kwaliteiten van Schumacher. “Wanneer het succes achterwege blijft, is kritiek hetgeen altijd wat naar voren komt” aldus Haug in gesprek met ‘Autosport’. “Als een zevenvoudig wereldkampioen als Michael Schumacher geen succes heeft, zullen mensen direct kritiek op hem hebben. Ik begrijp dit ook, mensen verwachten het hoogste niveau van prestaties van zowel Michael als Mercedes. Dat is ook precies hetgeen wat onze eigen doelen zijn.”

“Een analyse van de rondetijden van Michael tijdens de trainingen als de race in Istanbul lieten zien dat hij een goed tempo had. Zonder het contact in de tweede ronde, en de daarbij verloren tijd toen hij de voorvleugel moest wisselen, was hij snel genoeg om op de zesde of zevende positie te finishen. Dat is niet alleen een hoopvolle gedachte, dat is een feit. Met dat potentieel zullen resultaten vanzelf komen. Ik kan volledig begrijpen dat hij die zondag niet veel lol beleefde, zo hard moeten racen voor een 12e positie. En dan weten dat zonder dat incident hij beter had kunnen doen. Ik ben ervan overtuigd dat hij in Barcelona het meer naar zijn zin zal hebben. We geloven in ons team en coureurs, we werken rustig en focussen ons op onze doelen.”

awesome comments!

Login

Vul hier je gegevens is

Welkom terug!